Hírek, Újdonságok

A panel épületekben az ablakcsere során kiszedjük a régi ablakot, ablakszárnyat és a tokot. Megtisztítjuk az ablak nyílást, majd ezt...
A szénanátha gyakran már a korai gyermekkorban jelentkezik és az évek múlásával egyre inkább rontja az életminőséget. A...
Ug - hőátbocsátási tényező Megmutatja, hogy 1 m2 felületen egységnyi idő alatt 1 °K hőmérsékletkülönbség hatás...

Reluxák

Reluxa A reluxa a lakberendezésben az egyik legrégebbi belsőárnyékoló, mely időtálló és jól illeszkedik az Ön környezetébe. A nyílászárók belső oldalára vagy tetszés szerinti üvegfelületre is felszerelhető. Tessauer típusú ablaknál a két üveg közé van szerelve.
 

Az alumínium lamellák szélességétől függően 25mm és 16mm-es változatban rendelhetőek egyedileg méretre gyártva. Tessauer ablaknál hagyományos bovdenes, az új ablakoknál üvegpálcás súlyzáras, valamint gyöngylánc működtetésű reluxa egyaránt. Tisztántartás sem okozhat gondot, a lamellák portaszító bevonattal vannak ellátva.

 

Reluxa színek Az alumínium reluxa több mint száz, a fa reluxa viszonylag kevés színeiből is nagyon egyedi, hangulatos felületek alakíthatóak ki. Fa reluxát jelenleg trópusi fa, bambusz és európai származású bükk és tölgy anyagból készülnek. A reluxa 25-, 35- és 50mm-es lamellákból készül. Létezik 80mm-es lamella is de az már kültéri kategória. Lamella vastagság 0,18mm-től 0,24mm-ig.

A nádból és trópusi fából készült reluxák maximális szélessége 180cm, magassága 240cm. Mivel mármely reluxa típus - főleg a nyíló-bukó ablakoknál - elkészíthető feszített változatban is, így a nagyobb huzatnak is ellenállva fixen a helyén marad.