Hírek, Újdonságok

A panel épületekben az ablakcsere során kiszedjük a régi ablakot, ablakszárnyat és a tokot. Megtisztítjuk az ablak nyílást, majd ezt...
A szénanátha gyakran már a korai gyermekkorban jelentkezik és az évek múlásával egyre inkább rontja az életminőséget. A...
Ug - hőátbocsátási tényező Megmutatja, hogy 1 m2 felületen egységnyi idő alatt 1 °K hőmérsékletkülönbség hatás...

Pollenháló ismertető

Allergiás? Tüsszög, viszket, ég a szeme, eldugul az orra vagy állandóan náthás?

A szénanátha gyakran már a korai gyermekkorban jelentkezik és az évek múlásával egyre inkább rontja az életminőséget.
A pollenallergia kedvezőtlen hatásai közé tartozik az álmatlanság, ezzel egyedijelűeg megjelenik a nappali álmosság, ami a tanulási képességek romlásához vezet.

A lakosság közel 20%-a szenved a pollenallergiától és ez a szám folyamatosan emelkedik.

Az egészségügy elsősorban a tüneteket próbálja csökkenti és nem az okot szűnteti meg.

A leghatásosabb módszer a pollenek ellen, ha megpróbáljuk elkerülni őket: zárjuk ki őket otthonunkból!

de hogyan?

Poll-Tex pollenháló rendszer

Segít Önnek a POLL-TEX.

Használatával nem kell zárt ajtók és ablakok mögött élnie.
A Polltex a legmegbízhatóbb pajzs az allergén pollenek ellen.

A Polltex pollenháló lehetővé teszi a friss levegő áramlását, miközben kiszűri a pollenek közel 100%-át. Anyaga prémium poliészterből készült, így a Poll-tex szövetkárpit bonyolult fonott szövésével egy szabadalmaztatott bevonatot alkot, amely úgy vonzza a pollenspórákat mint egy mágnes. Áthatolásukat azonban megakadályozza, így a pollenek megrekednek a háló külső felületén.

Kiváló minőségű, tartós és mosható, ugyanakkor maximálisan környezetbarát.
Használatával egészségesebbé tehetjük a beltéri levegő minőségét.

A Polltex pollenhálót az Európai Központ Allergia Kutatási Alapítványa (ECARF) tesztelte és a vizsgálati eredmények igazolták, hogy: a pollenháló kiszűrte a fű pollenek 100%-át, a nyírfa pollenek 99,71%-át, a csalán pollenek 93,1%-át, és a parlagfű pollenek 90,9%-át, valamint a por, homok és hamu jelentős részét és természetesen kívül tartja a rovarokat is.

Kérdések és válaszok

2008-ban egy német építőipari kiállításon mutatták be először a Poll-tex pollenhálót. Hogyan fogadták a látogatók?
Rendkívül pozitív volt a fogadtatás. Elégedettek vagyunk és nagyon büszkék arra, hogy egy ilyen innovatív terméket hoztunk létre. A látogatók nagyobb hányada maga is szenved valamilyen pollenallergiától, így a Poll-tex megoldást jelent problémájukra.

Miért olyan innovatív termék a Poll-tex?
A közelmúltban jónéhány virágport taszító szövet látott napvilágot a piacon, ám a vásárlók gyorsan felfedezték azok gyengeségeit, elsősorban hogy egy szervezet sem vizsgálta be őket, nem történtek vele kiísérletek és a legfontosabb, hogy olyan sűrű szövésűek voltak, hogy a levegő beáramlása rendkívül korlátozott volt. Ráadásul ezek a szövetek minőségben sem ütötték meg a mércét, nem voltak alkalmasak állandó használatra ezért nem lehetett őket egész évben az ablakon hagyni. A Poll-tex ezzel szemben hasonlóan a többi rovarhálóhoz megfelelő levegőáramlást biztosít, kiváló minőségű termék, így egész évben használható, könnyen tisztítható, ezért nem kell lecserélni. Piacra kerülése előtt pedig szigorú vizsgálatokon és kísérleteken vett részt és ezeken egytől egyig jó eredménnyel teljesített. Ezek a fejlesztések pedig azért voltak lehetségesek, mert a Poll-tex sikere a mechanikai védelmen túl az úgynevezett vonzás-hatásban rejlik.

Mi jelent pontosan ez a “vonzás-hatás”?
A tisztán mechanikai védelemre épülő pollenhálók úgy működnek, hogy a minél sűrűbb szövésű szemekre (nyílásokra) helyezik a hangsúlyt, mégpedig úgy hogy a pollenek ne tudjanak áthatolni ezeken a szemeken. Ha pl. a pollen 20-80 mikron méretű, akkor a háló ennek megfelelően 0,02-0,08 mm-es szembőségű kell legyen, vagyis nagyon sűrű szövésű. Ezzel a technikával viszont korlátozva van a levegő és a fény áramlása. A Poll-tex ezen a technikán változtatott és ezért úttörő. Vagyis szövését tekintve hosszúkás hurkokból áll, amelyek nagyobbak mint a virágpor pollenjei. Így sokkal több levegőt enged át a szövet, és az átláthatósága is sokkal job lett. Ráadásul a virágpor fennakad a szöveten. A Poll-tex speciális poliészter bevonatának köszönhetően a pollenek nem tudnak áthatolni a háló szemein, mert ez a bevonat magához vonzza és magába zárja őket, nem engedi hogy elmozduljanak a felületéről. Ezt a hatást több kísérlet is megerősítette. Több hétig tesztelték különböző hőmérsékleten és eltérő páratartalmú helyiségekben. Az eredmények tudományos vizsgálatokon alapulnak, miszerint a szövet megtartja nyír és a fű pollenek több mint 99%-át, és még a nagyon apró méretű csalán és a parlagfű pollenek több mint 90%-át is. Ezért kapta meg a Poll-tex szövet az ECARF pecsétet, amely azt igazolja, hogy kiváló allergia-barát termék.

Ha a pollenek fennakadnak a szöveten, akkor nem zárják el a háló szemeit? Hogyan lehet tisztítani a Poll-tex hálót?
Ez egy másik nagy előnye a mi szövetünknek. A hagyományos pollenháló apró nyílásain a szűrőhöz hasonlóan fennakadnak a pollenek. Így azok korlátozzák a fény és a levegő szabad áramlását és negatívan befolyásolják az élettartamát is. A Poll-tex szövet nyílásai olyan nagyságúak, hogy mindig elegendő fény és levegő tud áthatolni rajtuk. Rendkívül sima felületének köszönhetően a legtöbb pollent egy kiadós eső is le tudja mosni. A fennakadt polleneket folyó víz alatt könnyen és gyorsan el tudjuk távolítani a hálóról. Ezután egy puha, száraz ruhával töröljük szárazra és helyezzük vissza a hálót a helyére.

Kérje ajánlatunkat!